Călătoria cu un copil poate fi o provocare, mai ales când vine vorba despre avion. O familie britanică a simțit recent efectele acestui lucru. Chelsea Williams și soțul ei plănuiau o vacanță cu fiica lor de doi ani și copilul de cinci săptămâni. Familia urma să ajungă din Manchester la Almería, în Spania.
Williams s-a pregătit temeinic pentru zbor, după cum a raportat Washington Post. Familia a rezervat apoi locuri în spatele avionului pentru a avea cât mai mult spațiu și s-au îmbarcat ultimii.
Se spune că alăptarea în timpul decolării și aterizării are un efect calmant asupra sugarilor și îi protejează de durerile de urechi de presiunea egală, spune Williams. De asemenea, soțul ei a întrebat în prealabil serviciul pentru clienți Tui dacă soția lui ar putea alăpta copilul. Răspunsul: „Nu există restricții oficiale, dar nu-l recomandăm deoarece alți pasageri s-ar putea simți inconfortabil cu el”.
„Discriminare totală și extrem de dezamăgitoare”
Pe 7 august, ea a postat o captură de ecran a conversației dintre serviciul clienți Tui și soțul ei pe Facebook. „Nu am experimentat niciodată asta cu alte companii aeriene”, a comentat mama. „Discriminare totală și extrem de dezamăgitoare”, a adăugat ea.
Când mama își alăpta copilul, însoțitoarea de bord a venit la ea și a informat-o că alăptarea nu este permisă în timpul decolării și aterizării. Williams a fost uimită și a bănuit că a trecut cu vederea o instrucțiune de siguranță.
„Copilul plângea. Eram și eu gata să plâng. Am simțit că toți ochii erau ațintiți asupra noastră”, a spus ea. Bebelușului îi era foame și era epuizat. După ce semnul centurii de siguranță s-a stins, ea a putut să alăpteze copilul de cinci săptămâni. I-a luat aproximativ o oră să-și calmeze copilul.
Postarea ei a stârnit o dezbatere. Mulți utilizatori de Facebook sunt îngroziți de reacția companiei Tui. „Dacă altor persoane li se permite să mănânce și să bea în public, de ce nu este permisă alăptarea? Ce răspuns dezgustător”, a citit un comentariu.
„Răspunsul este șocant și sper că persoana respectivă va avea probleme pentru acest răspuns discriminatoriu și ignorant”, a scris un alt utilizator de Facebook. „Răspuns dezgustător” sau „absolut oribil”, susțin alți internauți.
Tui anunță investigații interne
Drept răspuns direct la postarea mamei, Tui a scris: „Ne pare foarte rău să auzim asta”
În comentarii suplimentare, Tui a explicat că alăptarea este permisă „oricând” în avion. Cu toate acestea, în alte postări Tui afirmă că alăptarea nu este recomandată „din motive de siguranță” în timpul decolării și aterizării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News