Varză murată de casă. Cea mai simplă rețetă și trucul ca să-ți iasă delicioasă. Beneficiile ei te vor face să o prepari chiar azi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Varză murată de casă. Cea mai simplă rețetă și trucul ca să-ți iasă delicioasă. Beneficiile ei te vor face să o prepari chiar azi
Varză murată de casă. Cea mai simplă rețetă și trucul ca să-ți iasă delicioasă. Beneficiile ei te vor face să o prepari chiar azi

Vă prezentăm rețeta de varză murată de casă, un aliment natural obținut prin fermentare. Această legumă are o mare valoare nutritivă și proprietățile sale benefice se înmulțesc în timpul procesului de fermentație lactică care are ca rezultat varză murată.

Acest aliment acționează ca un puternic digestiv care favorizează reglarea intestinală. În timpul fermentației verzei, bacteriile se înmulțesc, favorizând efectul probiotic atât de benefic pentru microbiota sau flora noastră bacteriană. Acestea și alte contribuții se obțin mai ales dacă varza murată este de casă, lucru foarte ușor de făcut. Din acest motiv, la StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți varză murată de casă și care sunt beneficiile acesteia.

Plăcintă din cartofi cu șuncă. O delicatesă care este gata într-un timp scurt. Încearc-o chiar azi, e fragedă și bună!

 

Ingrediente pentru a face varza murată de casă

 

- 1 varză albă

- sare grunjoasă

- piper

- frunze de dafin.

Biluțe de brânză prăjite, aperitivul perfect pentru copii și adulți. Salvați această rețetă chiar acum. Te lingi pe degete!

 

Cum se prepară varza murată de casă

 

Îndepărtați frunzele exterioare ale verzei, deoarece acestea sunt de obicei stricate. Tăiați-o în sferturi, îndepărtați tulpina din centru și tăiați-o în fâșii foarte subțiri. Cântăriți varza pentru a afla câtă sare să folosiți: dacă aveți 1 kg de varză vor fi 20 g de sare grunjoasă, aproximativ 2%.

Așezați varza tocată într-un vas mare cu sare grunjoasă și orice condimente care vă plac și stoarceți cu răbdare varza cu mâinile câteva minute, până când se stoarce și iese lichidul.

Așezați varza într-un borcan mare cu gura largă, presând cu un ciocan sau o lingură de lemn pentru a elimina aerul și astfel lichidul să se ridice deasupra. Dacă lichidul nu le acoperă, se lasă să se odihnească aproximativ 5 ore. Dacă lichidul pe care varza l-a eliberat încă nu este suficient pentru a o acoperi, adăugați puțină apă fiartă răcită pentru a o acoperi. Asigurați-vă că borcanul nu este umplut până sus.

Puneți o greutate deasupra, astfel încât varza să fie mereu scufundată. Acoperiți recipientul.

În fiecare zi amintiți-vă să-l deschideți și să-l acoperiți din nou, pentru că în procesul de fermentare se produce CO2 care trebuie eliminat (va trebui să o faceți doar în primele zile). De asemenea, poți acoperi cu o cârpă în loc de capac.

Păstrați borcanul cu varză într-un loc răcoros și uscat, temperatura ideală este între 18 °C și 20 °C. Lăsați-l la fermentat cel puțin două săptămâni, dar timpul depinde de gustul dumneavoastră: cu cât fermentează mai mult (chiar și luni), cu atât varza va fi mai moale și gustul va fi mai acid.

După ce a ajuns la punctul dorit, pune borcanul la frigider pentru ca fermentația să încetinească. Acum o poți servi și savura oricând vrei. Se pot consuma aproximativ două linguri de 2 sau 3 ori pe săptămână în salate, rețete de legume etc.

Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă

 

Beneficiile și proprietățile verzei murate

 

Consumul de varză murată de casă poate ajuta la purificarea organismului și la ameliorarea afecțiunilor precum guta, artrita sau retenția de lichide.

2. Varză mura... (varza-murata-de-casa--cea-mai-simpla-reteta-si-trucul-ca-sa-ti-iasa-delicioasa--beneficiile-ei-te-vor-face-sa-o-prepari-chiar-azi--2.jpg)

Datorită componentelor sale, este o sursă bună de minerale precum calciu, fier, magneziu sau fosfor, foarte importante pentru oasele, mușchii și sistemul nervos. În plus, varza murată este bogată în vitaminele A, B1, B2 și C.

Consumul acestuia este recomandat pentru activarea funcționării pancreasului și a ficatului, întrucât are o acțiune hepatoprotectoare și protectoare asupra pancreasului. De asemenea, ajută la eliminarea acidului uric.

Varza fermentată este bogată în enzime esențiale pentru multe dintre procesele care ajută la buna funcționare a organismului nostru. Încorporând varză murată de casă în dieta noastră, contribuim la ameliorarea tulburărilor digestive, a intestinului inflamat, printre altele.

Varza murată este de preferat să o preparăm acasă pentru că, în mod normal, cea care se vinde este pasteurizată și se pierd bacteriile benefice. Prin urmare, acea varză murată nu mai conține multe dintre beneficiile menționate.

Cea mai gustoasă cremă de ton tartinabilă. Perfectă la orice oră. Rezultatul e wow în doar câteva minute!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt         
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g         
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G         

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel