Vaticanul a creat dușuri, toalete și o frizerie pentru săracii Romei

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Serviciile sociale au fost amplasate chiar în Piața Sf. Petru de-a lungul Coloanelor lui Bernini. ” Totul a fost facut cu mare sobrietate și demnitate

Serviciile sociale au fost amplasate chiar în Piața Sf. Petru de-a lungul Coloanelor lui Bernini. ” Totul a fost facut cu mare sobrietate și demnitate , dar, de asemenea, folosind tehnici moderne, de ultimă generație: fiecare duș este echipat cu apă caldă, dozator de săpun și jet de aer cald pentru uscarea mâinilor, toate fiind acționate de fotocelule.  În loc de gresie, pereții sunt acoperiți cu o rășină specială ușor de spălat care garantează igienă maximă”, a spus Almonerul Papei, Konrad Krajewski.

Dușurile vor fi disponibile zilnic, cu excepția zilei de miercuri în timpul audienței generale Papale și pe perioada festivităților care au loc în Bazilica Sfântul Petru sau în piață. Lunea, joia și sâmbăta, dușurile vor fi gestionate de către voluntari din partea UNITALSI , Uniunea Națională italiană pentru transportul bolnavilor la Lourdes și Sanctuarele italiene .

Frizeria va fi gestionată de voluntari și studenți în ultimul an la școala de coafură din Roma. Aceasta va fi disponibilă lunea, de la ora 9 la 15.

Persoanele fără adăpost care vor folosi dușurile vor primi gratuit:  lenjerie de corp curată, prosop , săpun , pastă de dinți și periuță, deodorant, plus cremă și aparat de ras pentru bărbați. Cele mai multe produse au fost oferite gratuit de către firme și persoane fizice care au dorit să-și demonstreze solidaritatea cu proiectul social. Almonerul Papei va fi responsabil cu achiziționarea consumabilelor , din  fondurile colectate din vânzarea de pergamente cu  binecuvântare papală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel