Vești încurajatoare din partea OMS, despre evoluția pandemiei. Ce se întâmplă cu cazurile de reinfectare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a precizat că până acum “sunt irelevante din punct de vedere statistic” cazurile de reinfectare cu COVID-19.

„Dintre cele peste 26 de milioane de contagieri contabilizate în lume au fost raportate doar câteva cazuri de reinfectare, deocamdată puţin relevante. În orice caz, continuăm să le studiem împreună cu laboratoarele din diferite ţări”, a subliniat luni experta americană în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Van Kerkhove a precizat că până acum s-a dovedit că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, inclusiv cei care nu prezintă simptome, au dezvoltat după una sau două săptămâni anticorpi care presupun o anumită imunizare în calea unor posibile reinfectări, deşi nu se ştie cât durează aceasta.

„Vedem rezultate încurajatoare şi că răspunsul (imunologic) durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanşarea pandemiei şi nu ştim cât va putea dura”, a recunoscut ea.

 

„Important este ca planurile să fie cât mai clare posibil”

 

În cazurile de reinfectare verificate, printre care şi cel al unei paciente din Hong Kong ce călătorise în Spania cu puţin timp înainte de a dezvolta pentru a doua oară infecţia COVID-19, experţii investighează ce tip de anticorpi s-au format în organism după contractarea virusului prima dată şi după contractarea a doua oară, a precizat experta OMS.

Întrebată despre măsurile pe care trebuie să le implementeze şcolile pentru a garanta o reîntoarcere în siguranţă a elevilor, Van Kerkhove a precizat că „fiecare şcoală trebuie să aibă un plan specific pentru a trata copiii ce prezintă boli respiratorii, febră sau COVID-19 şi pentru a urmări persoanele cu care au intrat în contact”.

„Important este ca planurile să fie cât mai clare posibil şi să se comunice cât mai bine cu părinţii pentru ca aceştia să ştie ceea ce trebuie să facă şi când”, a încheiat Van Kerkhove.

 

Şeful OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

 

Lumea ar trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie, spune directorul General al OMS, în condițiile în care actuala pandemie de coronavirus este departe de a se fi încheiat.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ţărilor să investească în sănătatea publică, relatează Reuters și Agerpres.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, arată sursele citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel