Totodată, reprezentanta MAI a menționat că, de la începutul acestui an și până acum, 90 de angajați ai MAI au depus denunțuri la Direcția Generală Anticorupție (DGA), refuzând să primească mită. „Ca urmare a faptului că în ultimele zile, în spațiul public, au fost semnalate situații de polițiști sau foști polițiști acuzați că nu și-au făcut datoria sau chiar că au pactizat cu cei certați cu legea, vreau să precizez că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu sunt tolerate astfel de situații, noi fiind primii interesați să nu existe nici măcar o suspiciune vizavi de profesionalismul și corectitudinea cadrelor MAI”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.
Monica Dajbog a subliniat că unul dintre obiectivele MAI este să formeze un corp profesionat integru, iar, în acest sens, a menționat cele 90 de denunțuri depuse la DGA de angajați ai MAI care nu au primit mită. Este vorba despre un număr de cazuri cu 30% mai mare față de perioada similară a anului trecut.
90 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au depus denunţuri
”De la începutul anului, au depus denunțuri la DGA 90 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne: 21 cu funcții de conducere și 69 cu funcții de execuție. Dintre aceștia, 63 sunt polițiști, 12 sunt polițiști de frontieră, 6 sunt lucrători din cadrul structurilor de permise de conducere și înmatriculări. De asemenea, au mai depus denunțuri colegi de la Inspectoratul General pentru Imigrări, de la Pașapoarte și de la alte structuri”, a declarat Monica Dajbog.
Precizările purtătorului de cuvânt al MAI vin în contextul în care, săptămâna trecută, ofiţerii Serviciului Grupări Infracționale Violente au acuzat faptul că sunt sabotați chiar din interior în activităţile de cercetare îndreptate împotriva clanurilor interlope. Șeful serviciului susține că până şi colaborarea procurorilor DIICOT cu ofițerii de la Serviciul anti-clanuri a fost afectată de o serie de presiuni din partea unor șefi din Poliția Capitalei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News