Oraşul Veneţia era vizat duminică dimineaţa de un nou fenomen de "aqua alta" (maree înaltă), cu un maximum de 120 de centimetri peste nivelul mediu al mării înregistrat la ora 10:00 (09:00 GMT), departe totuşi de recordul istoric de 187 de centimetri (cel mai ridicat nivel de după 1966) înregistrat pe 12 noiembrie şi care a devastat oraşul.
Atunci, principalele atracţii ale Veneţiei, Piaţa San Marco, cel mai jos punct din Cetatea Dogilor, şi bazilica sa, au fost extrem de afectate. Pavajul pieţei a fost deteriorat şi trebuie înlocuit, a anunţat ziarul local La Nuova Venezia.
Inundaţiile au speriat de asemenea turiştii. Vineri, Asociaţia Hotelierilor din Veneţia a anunţat un număr record de anulări ale rezervărilor şi a insistat că oraşul poate fi vizitat în siguranţă.
În Italia, au fost raportate trei decese legate de condiţiile meteorologice
În regiunea Friuli-Veneţia Giulia, nord-estul Italiei, un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla a fost luată de ape pe un drum inundat care era închis traficului.
În Firenzuola, lângă Florenţa, un bărbat a murit după ce a căzut într-un râu cu motocicleta. Trupul său a fost găsit la câţiva kilometri distanţă de locul accidentului.
În Napoli, un bărbat a murit după ce a fost lovit de un copac care s-a prăbuşit din cauza vânturilor violente.
Pe coasta Amalfi, un hotel din satul Cetara, în care se aflau 200 de persoane care participau la o petrecere de nuntă, a rămas izolat după o alunecare de teren. Pompierii au intervenit sâmbătă seara pentru a debloca drumul.
Site-ul IlMeteo.it a anunţat pentru duminică vânturi puternice de până la 150 de kilometri pe oră şi furtuni în regiunile Sardinia, Lazio, Campania şi Calabria.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News