Veşti bune din Belgia: A reuşit să reducă numărul pacienţilor cu COVID-19, internaţi la terapie intensivă

Andreea Cosma |
Data publicării:
pacienti_covid_terapie_intensiva
pacienti_covid_terapie_intensiva

Aplicarea restricţiilor din ultimele săptămâni a dus la o scădere a contagierilor cu virusul SARS-CoV-2 şi a spitalizărilor în Belgia, care a reuşit astfel să reducă numărul internărilor în secţiile de terapie intensivă (ATI) a pacienţilor bolnavi de COVID-19 în al doilea val al pandemiei, relatează miercuri EFE.

Numărul bolnavilor de COVID-19 la ATI a scăzut în ultimele 24 de ore de la 1.474 la 1.470 înregistrând o medie săptămânală de 9 %, o cifră care se îndepărtează de limita de 2.000 de paturi semnalată de autorităţile sanitare drept critică pentru spitale.

S-a înregistrat o scădere şi în ce priveşte numărul paturilor din spitale ocupate de pacienţii COVID-19, cu o medie de 6 % pe săptămâna, precum şi o descreştere a procentului contagierilor, deşi rata de infectare la 100.000 de locuitori din ultimele 14 zile rămâne cea mai înaltă din Europa, cu 1.362 noi cazuri.

Indicele de infectare la nivel naţional este de 24,1 % în timp ce decesele, deşi sunt în oarecare descreştere, au înregistrat o medie săptămânală de 35 %, cu în medie 190 de morţi pe zi. Belgia a înregistrat în total 13.561 de decese de la declanşarea pandemiei de coronavirus.

 

Mai puţini pacienţi la secţia de terapie intensivă

 

Odată cu impunerea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, limitarea contactelor sociale, optarea pentru telemuncă, închiderea restaurantelor, centrelor de agrement şi a magazinelor neesenţiale, Belgia începe să simtă progresele noilor restricţii.

Primele semne de întrebare sunt dacă şcolile se vor redeschide de luni 19 noiembrie cum era prevăzut, după o vacanţa de toamnă prelungită, în timp ce vineri se aşteaptă ca guvernul să anunţe măsuri de sprijin financiar pentru companiile şi angajaţii cei mai afectaţi de pandemie.

Ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a declarat săptămâna aceasta că pentru a se reveni la o viaţă relativ normală "cifrele trebuie să fie de zece ori mai mici decât cele înregistrate în prezent".

Obiectivul este de a se ajunge la maximum 50 de contagieri pe zi, o cifră net inferioară celor 83 de infectări zilnice înregistrate la încheierea primului val de pandemie din primăvară şi foarte departe de cele aproximativ 8.000 de contagieri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel