Vești proaste pentru muncitorii din construcții. Stimulentele fiscale vor fi eliminate complet

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Vrei să lucrezi construcții în Marea Britanie. Noile reguli relaxează acordarea vizelor. Sursa foto: freepik.com
Vrei să lucrezi construcții în Marea Britanie. Noile reguli relaxează acordarea vizelor. Sursa foto: freepik.com

Toate stimulentele acordate sectorului construcțiilor vor fi eliminate. Salariile angajaților ar putea scădea dacă angajatorii nu vor decide să le suplimenteze din fonduri proprii venituriel astfel încât acestea să rămână neschimbate. 

Ministerul Finanțelor a anunțat, prin Planul bugetar-structural național pe termen mediu 2025-2031, că stimulentele fiscale acordate angajaților din sectorul construcțiilor vor fi eliminate gradual, urmând ca noua lege să fie adoptată până în martie 2025.

"Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor va începe în 2025 şi se va finaliza până la sfârșitul anului 2028," se specifică în document.

Totodată, până la sfârșitul acestui an, va fi operaționalizat un sistem informatic care va permite implementarea unui model automat de evaluare a proprietăților. În cadrul documentului, se face referire la sistemul informatic dezvoltat și funcțional pentru evaluarea proprietăților impozabile.

"Aceste valori se vor utiliza pentru a determina baza fiscală pentru impozitarea proprietăților în cazul în care această abordare va fi disponibilă (cum ar fi suficiente tranzacții disponibile pentru modelul de evaluare automatizat)," se precizează în document.

România, deficit bugetar uriaș

 

Planul bugetar-structural pe termen mediu urmărește extinderea perioadei de ajustare a deficitului bugetar de la patru la șapte ani și integrează atât reformele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și reforme suplimentare. Conform estimărilor, deficitul bugetar pe 2024, calculat conform metodologiei ESA, ar urma să fie de 7,9% din PIB, de la care se va proiecta traiectoria de ajustare.

Planul a fost prezentat pentru dezbatere publică pe 16 octombrie în Consiliul Național Tripartit și a fost discutat pe 25 octombrie cu reprezentanți ai mediului de afaceri și structurile asociative ale autorităților publice locale, prin videoconferință la sediul Ministerului Finanțelor. Documentul urmează să fie transmis Comisiei Europene săptămâna viitoare, având deja acordul de principiu al acesteia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel