Publicitate
Un număr dintre aceste adăposturi au fost închise pentru că au predominat condițiile care puneau viața în pericol sau pentru că nu exista încălzire. Adăposturile au găzduit aproximativ 70 de muncitori români și polonezi ai unor companii din industria olandeză a cărnii și unei companii poloneze din domeniul logisticii și construcțiilor.
„Muncitorii români trebuie să plătească pentru aceste locuințe insalubre chirii extrem de mari”
Toți cei 70 de muncitori români și polonezi lucrau în Olanda. Ministrul afacerilor sociale Josef Laumann al statului german Nordrhein Westfalen (NRW) a declarat marți că acțiunea este legată de agențiile de ocupare a forței de muncă „care își exploatează angajații și îi găzduiesc în spații de cazare inumane. Muncitorii români și polonezi trebuie să plătească pentru aceste locuințe insalubre chirii extrem de mari”.
Sute de polițiști au percheziționat luni seara șase ansambluri rezidențiale din Nettetal și Brüggen, unde au fost descoperite diverse abuzuri. Trei adăposturi din Nettetal erau într-o stare atât de dezolantă încât viața muncitorilor români și polonezi era în pericol. Adăposturile au fost imediat eliberate.
„Chirii de cămătărie”
Potrivit muncitorilor români și polonezi, ei plăteau aproximativ 90 de euro pe săptămână chirie pe un singur pat din camerele în care erau cazați câte doi sau chiar mai mulți. „Chirii de cămătărie”, conform instituțiilor implicate în percheziții. Potrivit autorităților germane, companiile active în Țările de Jos cumpără locuințe și ansambluri rezidențiale relativ ieftine în zona de frontieră cu Germania, care sunt apoi închiriate la prețuri mari muncitorilor străini din estul și sud-estul Europei. Potrivit germanilor, acești oameni sunt adesea recrutați cu promisiuni false din țara lor și apoi găzduiți în spații de cazare dubioase.
Aceasta este a patra campanie majoră de control împotriva locuințelor în zona de frontieră germano-olandeză de către companii olandeze. Acestea au avut loc anterior la Geldern și Emmerich (în luna februarie), la Goch (în luna mai) și la Gronau și Südlohn (în luna noiembrie). La acțiune au participat Ministerele Afacerilor Sociale și Locuințelor din cadrul NRW (n.r. - Renania de Nord-Westfalia), precum și Autoritatea Europeană pentru Muncă ELA.
La controale au participat și autoritățile poloneze și române.
„Contrabandă cu muncitori”, în Germania: Tată român și fiii săi, mai bogați cu 3 milioane de euro
------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH
-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6
-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News