Victima unui jaf oferă o recompensă de 10.000 de lire sterline pentru returnarea ceasului Patek Philippe Nautilus

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un bărbat tulburat, proprietarul unui ceas rar Patek Philippe Nautilus, oferă o recompensă de 10.000 de lire sterline pentru orice informație care ar conduce la returnarea obiectului prețios. Ceasul, considerat o moștenire de familie, a fost furat, iar victima a așteptat mai bine de doi ani ca poliția să prindă hoțul, fără niciun rezultat.

Bărbatul, care a solicitat să rămână anonim din teama represaliilor, a decis să ia măsuri personale după ce și-a pierdut încrederea în capacitatea poliției de a soluționa cazul. Incidentul a avut loc pe 25 iunie 2022, când victima sărbătorea cea de-a 50-a aniversare la hotelul Nici din Bournemouth. În timp ce purta la încheietura mâinii ceasul Patek Philippe Nautilus, valorând peste 100.000 de lire sterline, a devenit ținta unei bande de hoți.

După ce a petrecut seara la un restaurant indian din apropiere, bărbatul a fost urmărit de un grup de bărbați. La ieșirea din restaurant, în timp ce se urca într-un taxi, ceasul i-a fost smuls de la mână. A încercat curajos să-și urmărească atacatorul, dar a fost blocat de aproximativ zece adolescenți.

Am purtat ceasul doar de cinci ori și nu l-aș fi purtat dacă mi-aș fi dat seama că urma să ieșim în Bournemouth”, a declarat victima. „Agresorul a așteptat tot timpul în fața restaurantului. Știa unde sunt camerele de luat vederi și purta o bluză cu glugă”.

 

Cu această recompensă substanțială, victima speră să obțină informații care să ducă la recuperarea ceasului

 

Victima a condamnat ancheta inițială a poliției din Dorset, acuzând autoritățile că nu au luat jaful în serios. El a relatat că banda era organizată și că ar fi revenit în zonă dacă ar fi simțit că pot comite infracțiuni fără teama de consecințe. Atitudinea poliției părea să fie „este doar un ceas”, dar dacă ar fi fost jefuit de acea valoare în numerar, cazul ar fi fost tratat cu mai multă gravitate.

„Le-am spus că prietenii mei sunt bucuroși să fie interogați și că ar putea da descrieri ale persoanelor văzute la barul hotelului, dar ei au spus că nu au nevoie să intervieveze niciun martor, deoarece Nici are CCTV”, a explicat victima. „Detectivul a spus că va viziona camerele de supraveghere când se va întoarce din vacanță. În momentul în care a contactat hotelul, la aproximativ 25 de zile după jaf, înregistrările fuseseră șterse”.

Într-o scrisoare adresată victimei, poliția din Dorset a recunoscut că prima sa anchetă ar fi putut fi mai eficientă. Detectivul superintendent Steve May a declarat: „Recunoaștem că s-ar fi putut face mai mult în primele etape, când acest incident a fost raportat la poliția din Dorset. De când a avut loc acest incident în 2022, am schimbat procesul atunci când se face un raport inițial, astfel încât valoarea articolelor furate este acum înregistrată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel