Mark Hertling, fostul comandant al trupelor americane din Europa între 2011 și 2012, notează ironic pe pagina sa de Twitter că:
„Deci...uitați care e chestia...minele antitanc sunt de obicei îngropate. Șoferii vehiculelor blindate nu trebuie să le vadă. Dacă le 'vezi', ar trebui să te 'tragi' pentru a le evita. Soldații instruiți nu ar trebui să treacă peste ele”.
Hertling spune că înregistrarea video întărește ideea că soldații ruși nu sunt instruiți corespunzător, scrie Hotnews.
Video of a Russian MT-LB running over TM-62 anti-tank mines on a road.https://t.co/JwyoNyPMux pic.twitter.com/TxL1Y4cCBw
— Rob Lee (@RALee85) October 12, 2022
Rob Lee, cercetătorul și analistul militar de la Foreign Policy Research Institute citat pe larg de presa occidentală după izbucnirea războiului din Ucraina pe 24 februarie, afirmă în schimb că forțele cu care armata rusă a intrat în război au înregistrat pierderi grele în lunile februarie-martie.
El amintește de asemenea că armata trimisă de Putin în Ucraina s-a confruntat apoi cu un număr mare de „refuznici”, numărul soldaților care au refuzat să mai lupte ajungând la 20-40% în unități, și că forțele armate ale Moscovei au înregistrat apoi și mai multe pierderi în Donbas.
„Forța rusească este din ce în ce mai mult alcătuită din soldați care s-au oferit voluntar/au fost mobilizați după 24 februarie”, afirmă el într-o altă aluzie la pregătirea slabă a militarilor ruși.
The pre-Feb 24 Russian military sustained heavy losses in Feb-Mar, then faced a serious # of refuseniks (20-40% in some units), and then more losses in the Donbas. The Russian force is increasingly composed of non-professional soldiers who volunteered/mobilized after Feb 24.
— Rob Lee (@RALee85) October 13, 2022
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News