VIDEO - Revoltă în Leeds: românii au atacat și răsturnat o mașină de poliție. Autoritățile ar fi încercat să ia copiii unei familii

Cristina Iacob, Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Capturi de ecran / Sursă: X @TPointUk / Dreapta - Tiktok Live
Foto: Capturi de ecran / Sursă: X @TPointUk / Dreapta - Tiktok Live

Scene violente în Leeds, Marea Britanie. O mașină de poliție a fost răsturnată de un grup de localnici. Potrivit imaginilor publicate pe rețeaua X, aceștia se pare că sunt români.

Mai multe videoclipuri recente postate pe platformele X (fostul Twitter) și TikTok surprind un incident violent în Leeds, Marea Britanie, în care o mașină de poliție a fost răsturnată de un grup de români furioși. Într-unul dintre videoclipuri, un român, instigă publicul să „răstoarne mașina” și strigă „Rămâne istorie! Să vină mascații de la București că și pe ăia îi dărâmăm” după ce vehiculul a fost răsturnat.

O familie de români din Leeds au rămas fără copii. Vecinii au pornit o revoltă 

 

Incidentul nu a fost încă acoperit de presa locală, dar comentariile de pe rețelele de socializare sugerează că acesta ar putea fi un act de răzbunare legat de intervenția serviciilor sociale, care au venit să preia cinci copii lăsați nesupravegheați. Se pare că unul dintre copii s-a rănit grav înainte ca aceștia să fie preluați de poliție.

2. Foto: Capt... (video---revolta-in-leeds-romanii-au-atacat-si-rasturnat-o-masina-de-politie--autoritatile-ar-fi-incercat-sa-ia-copiii-unei-familii_67749600.jpg)

ACTUALIZARE: 

”O familie a avut copiii luați de serviciile sociale după un incident în care unul dintre frați, în vârstă de 7 luni, a fost scăpat în cap de unul dintre ceilalți copii în timp ce se jucau împreună. Părinții au dus imediat copilul la spital, iar spitalul a raportat cazul la serviciile sociale, care au decis să ia toți copiii din familie, deși a fost vorba despre un accident. 

În prezent, vecinii sunt nemulțumiți și protestează, considerând că luarea copiilor a fost nedreaptă și nejustificată. Aceștia au răsturnat o mașină de poliție și susțin că sunt oameni buni, care nu consumă alcool sau droguri și nu ar face rău copiilor lor.”, a declarat Sophie, un martor, pentru Știri Diaspora. 

ACTUALIZARE: 

Mai mulți oameni s-au adunat să protesteze. În momentul de față, un martor prezintă LIVE pe Tiktok ce se întâmplă. În imagini se vede cum mai mulți oameni aruncă diverse obiecte într-un foc uriaș pe stradă. 

”Cinci copii au fost luați dintr-o familie de români de către serviciile sociale. Oamenii s-au adunat să-i susțină și să protesteze, astfel încât copiii să se întoarcă acasă, la familia lor.”, explică persoana care filmează.

ACTUALIZARE:

Au apărut primele informații despre acest incident în presa britanică. 

”La ora 17:00, poliția a fost chemată la o revoltă în desfășurare, în zona Harehills. Ofițerii ajunși la fața locului au raportat că revolta implică lucrătorii serviciilor sociale și câțiva copii. (..) În prezent nu au fost raportate accidente și poliția rămâne la fața locului. Mai multe străzi au fost închise.”, a declarat poliția West Yorkshire pentru The Mirror. 

Salma Arif, consilier al zonei Gipton și Harehills, i-a sfătuit pe locuitori să evite zona și să rămână ”acolo unde sunt, în case”, în timp ce autoritățile gestionează incidentul.

ACTUALIZARE: 

E haos pe străzile din Leeds. Zona cu incidentul este înconjurată de mașini de poliție. În imaginile transmise LIVE de către martori se observă cum mașinile sunt blocate în trafic. Oamenii încă protestează pe stradă în jurul unui foc. 

”S-au adunat prea mulți polițiști”, spune persoana care filmează.

ACTUALIZARE:

Un român prezintă imagini LIVE de la fața locului. Se pare că mulțimea a incendiat un autobuz. ”Mi se pare ciudat cum de nu au venit pompierii până acum.”, exclamă românul. 

VIDEO

 

@musadhillon___1 ????????????????????⚡️ #foryoupage #100kviews #uk #leeds #unitedstates #foryoupageofficiall #growmyaccount✅ #onthisday ♬ original sound - Musa ڈھلون????????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel