Urmărește dezbaterea live

Viktor Orban, pus la colț de un politician ungur la UE: "România ne-a depășit, salariile au crescut și mâncarea e mai ieftină"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Politicianul Peter Magyar a avut un discurs foarte dur la adresa premierului Viktor Orbán, iar printre multele argumente, acesta a comparat Ungaria cu România.

România a fost lăudată de politicianul maghiar pentru progresele economice pe care le-a făcut, în timp ce Ungaria ar fi stagnat. În prezent, Ungaria are cel mai mare TVA din Uniunea Europeană, de 24%, taxă care se aplică oricăror produse, bunuri sau servicii.

Peter Magyar este privit ca unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Viktor Orbán în fruntea Ungariei.

Ce salariu și-a făcut Viktor Orban

 

Iată mesajul transmis de Peter Magyar:

"Vara trecută, în timp ce ți-ai petrecut vacanța de lux în vila ta din zona Mării Adriatice, în spitalele din Ungaria, unde erau 40 de grade, o mulțime de operații și tratamente au rămas în urmă din cauza situației sistemului de sănătate. Învățământul se deteriorează de ani de zile. Indicatorii care reflectă performanțele copiilor s-au înrăutățit în sondajele internaționale, iar acum studenții nu mai primesc nici măcar burse Erasmus. Ați crescut salariile miniștrilor cu 30 la sută, v-ați crescut propriul salariu la șase milioane și jumătate de HUF (aproximativ 16.500 euro pe lună).

În același timp, asistentele noastre, asistenții sociali, funcționarii publici, familiile care cresc copii bolnavi, grefierii, mulți oameni lucrează pentru salarii cu care mori de foame în Ungaria. Avem al doilea cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeană, de 668 de euro, în timp ce în Polonia este de 1.000 de euro, iar în Slovenia de 1.250 de euro. În Polonia, din 2010, salariul minim s-a triplat. De asemenea, în România salariul minim s-a cvadruplat (a crescut de patru ori), iar mâncarea este cu 30% mai ieftină acolo.

Ați crescut datoria publică a Ungariei de două ori și jumătate și ați stabilit un record european în acest sens. Inflația este mare, TVA-ul este cel mai mare din Europa, iar ungurii cumpără gaze și electricitate la prețuri mai mari decât în toată Europa.

Apari săptămânal în mass-media, iar liderii opoziției au fost blocați acolo timp de jumătate de an, pentru că le-ați dat 139 de miliarde în cinci ani pe propagandă, în timp ce statul maghiar nu funcționează, iar serviciile publice se destramă. Domnule prim-ministru, amândoi știm că s-a terminat. S-a ridicat marea de oameni și, oricât de josnic ar fi procesul și indiferent ce amenințări primim, noi, milioanele de maghiari, ne vom lua pas cu pas înapoi țara și vom construi o Ungarie pașnică și europeană. Permiteți-mi să închei cu cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea, care ne spunea: 'Să nu renunțați niciodată, niciodată să nu te îndoiești, niciodată să nu obosești.'"

Cine este Peter Magyar

 

Peter Magyar este un politician maghiar cunoscut pentru pozițiile sale critice față de guvernarea lui Viktor Orbán. El este perceput ca unul dintre principalii lideri ai opoziției și posibil succesor al lui Orbán, având o viziune pro-europeană și dorind reforme semnificative în Ungaria, în special în domeniul economic și social. Magyar a câștigat popularitate datorită discursurilor sale tăioase și promisiunilor de a reconstrui Ungaria pe baze democratice, punând accent pe creșterea standardului de viață și pe îmbunătățirea infrastructurii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel