Vinete cu roșii și mozzarella, o rețetă rapidă și simplă pentru cină

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Vinete cu roșii și mozzarella, o rețetă rapidă și simplă pentru cină. Sursa foto: freepik.com
Vinete cu roșii și mozzarella, o rețetă rapidă și simplă pentru cină. Sursa foto: freepik.com

Vinetele sunt una dintre cele mai versatile legume. Împreună cu dovleceii, cartofii și ardeii, acestea sunt nelipsite din cămară.

În tava sau la cuptor, din vinete puteți face rulouri, garnituri și multe alte rețete. Din vinete se pot prepara aperitive, zacuscă, dar și multe alte feluri de mâncare.

Ca să nu mai vorbim de numeroasele garnituri pe care le puteți face din vinete. Sunt atât de multe metode de gătit care vă permit să pregătiți mâncăruri extrem de ușoare din vinete.

Rețeta perfectă de vară: omletă cu dovlecei

De asemenea, le puteți face pur și simplu la grătar, apoi să le asezonați cu un strop de ulei și pătrunjel. În rândurile următoare vă vom sugera o rețetă delicioasă, sățioasă și săracă în calorii.

Ingredientele necesare:

2 vinete medii-mari ferme;

200 grame de mozzarella de vacă;

1 ou;

2 roșii;

200 grame de pesmet;

3 linguri de lapte;

1 lingură de cașcaval ras; 

ulei de măsline

sare, busuioc, oregano și piper după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Vinetele se curăță de coajă și se taie felii rotunde de aproximativ 1 cm grosime. Aranjați feliile de vinete pe o tavă și stropiți-le cu sare pentru a ca să elimine amărăciunea.

Între timp, feliați roșiile și mozzarella, puneți-le într-un bol și adăugați ulei, sare, busuioc și oregano. Amestecați ușor.

Pizza incredibilă cu nectarine cu brânză. Preparați-o chiar azi și nu veți regreta! Este fantastic de bună

Scurgeți feliile de vinete din sucul scurs și clătiți-le sub un jet de apă. Pe o tavă se așează jumătate din feliile de vinete. Pe feliile de vinete se pun felii de roșii și mozzarella. Apoi ce acoperă cu feliile de vinete rămase și se presează ușor.

Într-un bol, spargeți oul care se bate cu o furculiță și se condimentează cu sare și piper. Adăugați lapte și continuați să amestecați.

În alt bol, puneți pesmetul și asezonați-l cu sare, oregano și cașcaval ras. Se amestecă bine pentru a obține un pane omogen. 

Salată cu nectarine, castraveți, busuioc și brânză de capră: este extrem de delicioasă și se face ușor

Acum va trebui să înmuiați vinetele mai întâi în ou, apoi în pesmet. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Gătiți pe raftul cel mai de jos într-un cuptor preîncălzit timp de 25 sau 30 de minute la 180°C. Poftă bună! 

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel