Ingrediente:
2 vinete,
100 grame de pesmet,
sare,
condimentele preferate.
Ești curios să știi cum să procedezi? Să începem!
Preîncălziți cuptorul la 180° și tapetați tava cu hârtie specială. Tăiați capetele vinetelor și clătiți-le sub robinet. Vinetele rotunde sunt excelente.
Încercați și: Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște
Tamponați-le cu prosoape de hârtie pentru a înlătura toată apa și tăiați-le în felii cu o grosime de aproximativ 1 centimetru, după ce le-ați decojit.
Transferați pesmetul pe un platou. Dacă doriți, puteți adăuga alte tipuri de condimente, ierburi aromatice sau pesmet fără gluten.
Se dau feliile de vinete prin pesmet. Aveți grijă ca pesmetul să adere perfect. Apăsați ferm și acoperiți și părțile laterale. Continuați așa până terminați toate feliile de vinete, pe care le aranjați pe tava pregătită.
Ați putea încerca și rețeta: Limba soacrei cu vinete și maioneză. Rețeta unui aperitiv rusesc, care te va cuceri de la prima bucățică
Tava se introduce la cuptor. Vinetele se coc până devin complet aurii. Timpul variază în funcție de cuptor, dar va fi necesar să așteptați aproximativ douăzeci de minute la 180 de grade, într-un cuptor cu convecție. Nu le întoarceți.
Vinetele preparate astfel se servesc calde sau reci. Sunt foarte moi la interior, crocante la exterior și ușor de digerat.
Opțional puteți pune pe fiecare felie de vânătă pane câte o lingură de sos de roșii și ornați-o cu puțin parmezan sau mozzarella tăiată cubulețe. În acest caz, vinetele se mai coc încă 5 minute. Bucurați-vă apoi de aceste mimi pizza din legume și brânză. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News