Viorica Dăncilă, trasă de urechi la Bruxelles. Ce neadevăruri le-a spus premierul român

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Primul ministru Viorica Dăncilă a fost trasă de urechi de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker cu care s-a întâlnit marţi la Bruxelles! Jurnaliștii români nu au aflat această informație de la oficialul român ci de la purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Cu toate că Dăncilă a mers acolo cu scopul de a-i aburi pe oficialii europeni, președintele Comisiei Europene a lăsat să se înțeleagă că știe exact ce se întâmplă în România, de aceea i-a cerut clar și explicit premierului român să lucreze pentru revenirea la un discurs normal în România în virtutea preluării preşedintenţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019 și să continuie progresele înregistrate în justiție.

„Președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au concentrat pe discuția asupra pregătirii Președinției române a Consiliului UE din în prima jumătate a anului 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniunea Europeană. De asemenea, ei au discutat propunerea Comisiei privind bugetul UE, îmbunătățiri privind fondurile structurale și politica economică. (...) Președintele Juncker l-a încurajat pe prim-ministru să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva Președinției Consiliului UE”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, conform hotnews.ro.

Viorica Dăncilă a afirmat că le-a transmis președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, că doar în șapte state europene există infracțiunea de abuz în serviciu și că modificarea Codurilor penale respectă statul de drept în România, potrivit Mediafax.

"Le-am explicat faptul că aceste legi ale justiției, Codul Penal, Codul de procedură penală sunt de fapt legi interne care nu afectează statul de drept și că nu aș vrea ca MCV-ul să aibă în vedere aceste aspecte. Ne-am exprimat dorința ca MCV să fie ridicat pentru România și că vom depune toate eforturile în acest sens. Cred că nici președintele României, nici Guvernul României nu își doresc ca România să preia președinția cu MCV-ul. Domnul președinte Juncker a spus că acordă sprijin României pentru ca atunci când va prelua președinția să nu avem MCV", a spus Dăncilă la Antena3.

În urmă cu 6 ani, și Victor Ponta, pe vremea accea premier PSD, a fost urecheat la Bruxellles de unde a venit cu o foaie de parcurs pe care trebuia să o respecte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel