Vitamina vitală în lupta împotriva Covid-19. În ce alimente se găseşte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pacienţii care au fost internaţi pe Secţia de Terapie Intensivă cu Covid-19 prezentau deficienţe de vitamina K. Vitamina K este esenţială pentru producerea de proteine ​​care te pot proteja împotriva bolilor pulmonare.

Potrivit unui studiu recent, realizat de cercetători olandezi, vitamina K este vitală în lupta împotriva Covid-19.

Pacienţii care au murit sau care au fost internaţi la Terapie Intensivă cu noul coronavirus aveau deficienţe de vitamina K. Şi tocmai schimbarea dietei ar putea fi o parte a răspunsului la combaterea acestei epidemii.

Vitamina K se găseşte în ouă, spanac şi în brânza cu mucegai.

„Se stochează, de aceea este destul de greu ca să ajungem să facem carenţe serioase de vitamina K. Însă, este important să ne asigurăm un aport optim de vitamina K pentru că ea are multiple funcţii foarte importante pentru organism. Funcţia de coagulare este implicată în coagularea sângelui şi de aceea în sistemul cardiovascular are foartă multă importanţă. Vitamina K se găseşte în plante şi în produse de origine animală, ouăle, produsele lactate şi în carne”, spune Simona Carniciu, nutriţionist, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel