Vrei să fii în formă în această vară? Iată trei fructe pe care să le eviți pentru a pierde în greutate, potrivit unui dietetician

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Consumul mai multor fructe și legume este esențial pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, dar dacă obiectivul dvs. este pierderea în greutate, unele elemente sunt mai bune de inclus decât altele.

Publicitate

Potrivit expertului în diete Dr. Michael Mosley, autor și creator al The Fast 800, nu toate fructele sunt create la fel, unele dintre preferate având din păcate  în conținutul său mult mai mult zahăr decât altele.

Ghidurile dietetice australiene subliniază că, pentru o stare de sănătate bună, ar trebui să încercați să mâncați cel puțin cinci porții de legume și două porții de fructe în fiecare zi. Copiii, femeile însărcinate sau mamele care alăptează pot avea nevoie de mai mult sau mai puțin.

 

Ce fructe trebuie să eviți pentru a pierde în greutate



Și, deși este mai bine să mănânci orice fruct decât să nu mănânci niciun fruct, Dr. Mosley subliniază că, dacă trebuie să slăbești, ar trebui să eviți fructele tropicale dulci, cum ar fi mango, ananasul și pepenele.

"Un mango de mărime medie conține 45 de grame de zahăr", a explicat el pe site-ul său.

În schimb, el a spus că merele și fructele de pădure sunt o opțiune mai bună.

"Pentru a pune asta în comparație cu alte fructe, o cană de struguri are 23 de grame, o cană de zmeură are cinci grame, în timp ce un avocado întreg conține 1,33 grame de zahăr", a adăugat el.

"Fructele sunt grozave dacă ești sănătos, dar dacă ai de pierdut în greutate, atunci ar fi înțelept să treci la fructe mai puțin zaharoase, cum ar fi merele și fructele de pădure."

El avertizează, de asemenea, împotriva tacticilor de marketing care ar putea face ca unele lucruri să pară mai "sănătoase" decât sunt.

 

Cele mai sățioase șapte alimente, potrivit unui dietetician

 

Autoarea Susie Burrell este un dietetician și nutriționist australian de frunte, fondator al Shape Me, coprezentator al podcastului The Nutrition Couch și un proeminent purtător de cuvânt al presei, cu apariții regulate în presa scrisă și televizată, comentând toate domeniile legate de dietă, pierdere în greutate și nutriție.

Adesea, auzim despre alimente în ceea ce privește conținutul lor de carbohidrați, sau cât de multă grăsime sau zahăr au, sau uneori chiar dacă anumite alimente sunt mai bogate în calciu sau fibre.

Foarte rar auzim de alimente în ceea ce privește factorul de sațietate sau cât de sățios este un aliment în comparație cu altul.

Pentru aceia dintre noi care se luptă cu senzația de sațietate și care se luptă cu foamea constantă, direcționarea alimentelor cheie pentru proprietățile lor de sațietate este o modalitate inteligentă de a regla nivelurile de glucoză, pofta de mâncare și greutatea pe termen lung.

Cartofii

 

Adesea tabu într-un plan de slăbire, ar putea fi o surpriză să auziți că umilul cartof este unul dintre cele mai sățioase alimente pe care le puteți mânca, atunci când este savurat întreg, spre deosebire de cel prăjit sau pasat cu mult unt.

Cu o cantitate de carbohidrați similară cu cea a unui fruct, un cartof cu coajă oferă vitamina C și fibre dietetice și este clasat printre cele mai satisfăcătoare alimente din Indicele de sațietate.

Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de un cartof fiert sau prăjit cu umplutura preferată sau ca o sursă de carbohidrați cu porție controlată la o masă, fără să vă simțiți vinovat sau să vă faceți griji că vă va anula dieta.

 

Ouă

 

Nu numai că ouăle sunt unul dintre alimentele integrale cu cea mai mare densitate de nutrienți de care vă puteți bucura, dar conținutul lor ridicat de proteine, oferind aproape 20 de grame de proteine la două ouă, înseamnă că sunt, de asemenea, excepțional de sățioase.

Mai exact, poate fi vorba de faptul că ouăle sunt în mod natural bogate în aminoacidul leucină, o moleculă care ajută la reglarea nivelului de insulină din organism.

Deoarece insulina este implicată în reglarea glucozei, iar nivelurile de glucoză bine controlate pot ajuta la controlul apetitului, s-ar putea explica parțial de ce două ouă pe pâine prăjită este una dintre cele mai sățioase opțiuni de mic dejun pe care le puteți găsi.

 

Ovăz

 

Ovăzul este cunoscut pentru o serie de proprietăți nutriționale pozitive, printre care se numără faptul că este o sursă bogată în mod natural de fibre alimentare și că are un indice glicemic extrem de scăzut, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea nivelului de glucoză din sânge controlat timp de câteva ore după masă.

În plus, amestecul natural de fibre alimentare și proteine vegetale pare să aibă un beneficiu specific atunci când vine vorba de sațietate, ovăzul fiind unul dintre alimentele cel mai bine cotate pentru sațietate și satisfacție după masă.

Din acest motiv, ovăzul integral, vă rugăm să rețineți că nu este gătit rapid, este unul dintre cele mai bogate în nutrienți și mai sățioase mic dejunuri de care vă puteți bucura.

Pește

 

Nu contează ce tip de pește alegeți - ton la conservă, somon, crustacee sau fileuri albe - toți peștii sunt extrem de bogate în proteine și oferă o serie de nutrienți esențiali, inclusiv Omega-3, iod, seleniu și zinc și, ca un beneficiu suplimentar, peștele are o cotă extrem de mare în Indicele de sațietate.

Acest lucru înseamnă că includerea mai multor fructe de mare în general în dieta dumneavoastră este o alegere inteligentă, fie că este vorba de ton sau somon într-o salată, de pește la grătar la cină de câteva ori pe săptămână sau de o masă mai indulgentă de stridii, creveți sau midii, pentru a vă menține sătul și satisfăcut, îmbunătățind în același timp aportul nutrițional.

Iaurtul grecesc

 

Nu toate iaurturile sunt egale, iar atunci când vine vorba de sațietate, trebuie să căutați iaurt grecesc complet sau, chiar mai bine, gama tot mai mare de iaurturi grecești bogate în proteine.

Spre deosebire de iaurtul pe bază de fructe sau de iaurtul natural, iaurtul grecesc este supus unei procesări ușor diferite, fiind strecurat și fermentat cu culturi bacteriene vii, ceea ce concentrează proteinele, reducând în același timp conținutul natural de lactoză (zahărul natural din lapte).

Din punct de vedere nutrițional, acest lucru are ca rezultat un iaurt cu mai multe proteine și mai puțin zahăr natural, ceea ce pare să ajute la controlul glicemiei și crește valoarea sațioasă a iaurtului grecesc.

Alăturați fructe sau granola pentru o gustare sau o masă echilibrată și satisfăcătoare și rețineți că iaurtul "în stil grecesc" este mai procesat decât iaurtul "grecesc" adevărat și, ca atare, nu este la fel de bun din punct de vedere nutrițional.

 

Brânza de vaci

 

Nu este primul aliment la care ajungem cu toții și cu siguranță nu este cea mai populară brânză, dar dacă vă place brânza de vaci, aceasta este unul dintre cele mai dense alimente nutritive pe care le puteți include în dieta dvs. și este, de asemenea, clasificată ca fiind unul dintre cele mai sățioase alimente pe care le putem consuma.

Extrem de bogată în proteine, brânza de vaci poate fi savurată la o serie de mese și gustări pentru a spori factorul de satisfacție al supelor preferate, al biscuiților sau chiar adăugată la pești amestecați, cum ar fi pastele, caserolele sau plăcintele, pentru a le face mult mai sățioase cu foarte puține calorii în plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel