Vreme extremă în Italia: Un fulger a lovit turla unei biserici, cauzând pagube considerabile. Localnic: „Am auzit o bubuitură puternică”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Vreme extremă în Italia: Un fulger a lovit turla unei biserici, cauzând pagube considerabile. Localnic: „Am auzit o bubuitură puternică” / Foto: Fanpage
Vreme extremă în Italia: Un fulger a lovit turla unei biserici, cauzând pagube considerabile. Localnic: „Am auzit o bubuitură puternică” / Foto: Fanpage

Un val de vreme severă a lovit regiunea Abruzzo, provocând haos în mai multe zone, în special în provincia Teramo și de-a lungul coastei. Marți dimineață, 17 septembrie, fulgerul a lovit turla bisericii Santissima Annunziata din cătunul Montepagano, situat în Roseto degli Abruzzi, cauzând pagube considerabile. 

Fulgerul a distrus o parte din acoperiș, iar dărâmăturile rezultate au afectat interiorul clădirii, inclusiv zona altarului. Din fericire, în momentul incidentului, nu se aflau persoane în interiorul bisericii.

Turla, o construcție de importanță istorică datând din secolul al XVI-lea, fusese recent restaurat. Însă, impactul fulgerului a provocat prăbușiri parțiale, punând în pericol stabilitatea turnului clopotniță. Primarul din Roseto degli Abruzzi, Mario Nugnes, s-a deplasat imediat la fața locului împreună cu echipa tehnică a municipalității pentru a evalua daunele. În urma inspecției preliminare, primarul a declarat turnul clopotniță inutilizabil, iar zona a fost izolată pentru a preveni orice alt pericol iminent.

„Este o lovitură grea pentru comunitatea noastră, având în vedere că biserica tocmai fusese restaurată,” a declarat Mario Nugnes. „Din fericire, nu au existat victime, dar pagubele materiale sunt semnificative. Vom face tot posibilul pentru a repara rapid aceste distrugeri.”

Locuitorii din Montepagano și Roseto degli Abruzzi au împărtășit momentele de panică pe rețelele sociale. Pe grupul local de Facebook „Asociația orașului Roseto”, oamenii au povestit despre zgomotul asurzitor cauzat de fulger și despre problemele provocate de vremea extremă. Un localnic a relatat: „Zgomot asurzitor din casa mea. A sărit întrerupătorul de la instalația electrică!” În timp ce alții au adăugat: „Suntem fără lumină” sau „Am auzit o bubuitură puternică.”

 

Valul de vreme rea continuă să afecteze Abruzzo

 

Pe lângă incidentul din Montepagano, întreaga regiune Abruzzo se confruntă cu perturbări cauzate de ploi torențiale și furtuni puternice. În Pescara, municipalitatea a fost copleșită de un număr mare de apeluri de urgență, în special din cauza inundațiilor. Aproximativ treizeci de cereri de asistență au fost primite de la rezidenți și agenți economici ale căror proprietăți au fost inundate. Subsolurile multor clădiri au fost complet inundate, iar traficul rutier a fost paralizat în mai multe puncte din oraș.

Pe lângă problemele din Pescara, în provincia Teramo au fost raportate perturbări majore, în special în localitățile Tortoreto, Alba Adriatica și Roseto degli Abruzzi. Centrul comercial Delfino din Pescara a fost temporar închis, după ce apa a inundat o parte din clădire, iar pompierii au fost solicitați pentru a interveni și a gestiona situația. De asemenea, conform relatărilor de la Rete8, a fost primit un raport privind cedarea unei părți din tavanul fals al centrului comercial, ceea ce a necesitat o intervenție rapidă pentru a asigura siguranța clienților și a personalului.

 

 

Protecția civilă, în alertă

 

Centrul funcțional al Protecției Civile din Abruzzo a emis o alertă meteorologică începând cu dimineața zilei de marți, 17 septembrie, avertizând asupra fenomenelor meteorologice extreme care urmează să afecteze în special zona de coastă a regiunii.

Ploile abundente și furtunile intense sunt așteptate să continue, iar autoritățile locale îndeamnă populația să evite deplasările inutile și să fie pregătită pentru posibile întreruperi de curent și alte probleme cauzate de vremea rea.

Comunitatea locală, deși afectată, rămâne optimistă că vor trece peste aceste momente dificile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel