Vremea rea a făcut ravagii în regiunile Valle D'Aosta și Piemont din Italia. Autoritățile au decretat stare de urgență: "Pagube prea mari"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Vremea rea a provocat numeroase pagube în Italia
Vremea rea a provocat numeroase pagube în Italia

"Nu este posibil în acest moment să se facă previziuni pe termen scurt privind reparațiile", explică autoritățile după pagubele extrem de grave provocate de intemperii în Valle D'Aosta și Piemont care au izolat unele centre importante precum Cogne. "Să încercăm să salvăm sezonul turistic", este apelul administratorilor locali.

Pagubele provocate de furtuni în Valle D'Aosta și Piemont sunt extrem de grave, unde alunecările de teren, prăbușirile și inundațiile au blocat drumuri și poduri, izolând unele centre importante precum Cogne și afectând, de asemenea, infrastructuri-cheie precum rețelele electrice și hidraulice.

Confirmarea vine în urma unei întâlniri între cei doi guvernatori și Departamentul național de protecție civilă, care coordonează intervențiile.

Ambii președinți regionali, Alberto Cirio și Renzo Testolin, au anunțat solicitarea stării de urgență.

Localitatea Cogne rămâne izolată

 

În Valle D'Aosta, cele mai critice situații se referă la valea Cogne, izolată din cauza întreruperii drumului, și la satul Breuil-Cervinia, grav afectat. În Valtournenche, umflarea torentului Marmore a provocat, de asemenea, pagube importante în centrul localității Cervinia.

"Nu este posibil în acest moment să se facă previziuni pe termen scurt cu privire la restabilire", explică autoritățile, asigurând că pagubele sunt în curs de evaluare și că serviciile sunt în curs de restabilire după evacuarea numeroșilor turiști cu ajutorul elicopterelor.

Pagube considerabile au fost provocate, de asemenea, de inundațiile majore ale râului Dora Baltea, care au implicat numeroase terenuri cultivate din valea inferioară și, în special, întreaga zonă rurală din Hône.

Evacuarea turiștilor cu elicopterul continuă în Valle D'Aosta

 

Între timp, evacuarea turiștilor blocați în Cogne din cauza alunecărilor de teren care au întrerupt rețeaua rutieră spre fundul văii a fost reluată în această dimineață în zori. Conform unei prime estimări, ar mai trebui să fie aduși în vale 600 de persoane.

Ieri, elicopterele Protecției Civile și ale Guardia di Finanza au efectuat 92 de curse. În satul din valea Gran Paradiso, se lucrează la refacerea apeductului și la deschiderea unui drum tractor spre Valnontey. Drumul regional este, de fapt, întrerupt în trei locuri și va fi nevoie de "câteva săptămâni" pentru refacerea drumului.

"Suntem încrezători că putem salva sezonul turistic. Cogne este o stațiune care trăiește din turism și lucrăm pentru a găsi un sistem care să ne permită să ne aducem turiștii fideli la Cogne într-un timp scurt', a declarat pentru Ansa primarul din Cogne.

Guvernul regional a dorit, de asemenea, să îi liniștească pe turiștii care intenționează să meargă în Valle d'Aosta cu privire la agibilitatea stațiunilor turistice și la efortul care va fi făcut pentru a face accesibilă Valea Cogne în cel mai scurt timp posibil.

Noi pagube provocate de grindină în Piemont


Și în Piemont s-au înregistrat numeroase pagube la drumuri, infrastructuri, cursuri de apă și versanți montani cauzate de vremea rea care a continuat să facă ravagii în zona Torino.

Au fost zeci de intervenții ale pompierilor chiar și ieri seară târziu. În special din zona Canavese, au fost semnalate numeroase pagube provocate de vânt și grindină, cu granule de gheață de dimensiuni considerabile. O alunecare de teren a obstrucționat drumul provincial 460 Gran Paradiso între Locana și Noasca, iar mai multe cursuri de apă au depășit pragul de pericol.

Drumul spre Alpe Veglia este încă întrerupt, iar în zona Torino, 20 de persoane sunt încă izolate în Chialamberto. 

 

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel