Vulcanul Etna a erupt violent din nou. Toate zborurile din și spre Catania au fost suspendate / VIDEO

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Vulcanul Etna a erupt din nou.  Iată imaginile 

În dimineața zilei de 23 iulie, la ora 4:08, Etna a început o nouă erupție puternică, cu activitate stromboliană în craterul Voragine care a evoluat într-o fântână de lavă. Fenomenul, care continuă să aibă loc, a fost monitorizat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), care a observat o creștere semnificativă a amplitudinii tremorului vulcanic.

Imaginile de la rețeaua de supraveghere video a INGV arată o emisie intensă de cenușă, care, conform prognozelor, se va dispersa spre est-sud-est. Amplitudinea tremorului infrasonic a crescut, iar rețeaua clinometrică a înregistrat variații notabile, cu o decompresie de aproximativ 10 nanodeformare pe dilatometrul Monte Ruvolo.

În urma acestei activități vulcanice, Aeroportul Internațional Vincenzo Bellini din Catania a suspendat toate zborurile de sosire și plecare. Compania de gestionare a aeroportului, SAC, a explicat că măsura a fost luată din cauza emisiilor de cenușă vulcanică și a fost impusă pentru a asigura siguranța operațiunilor aeriene. SAC a informat că zborurile vor fi reluate doar după ce fenomenul de precipitare a cenușii va fi rezolvat și infrastructura de zbor va fi curățată.

Pasagerii sunt sfătuiți să contacteze companiile aeriene pentru informații actualizate privind anulările și întârzierile.

Reamintim că este a doua oară când vulcanul Etna erupe luna aceasta. 

VIDEO

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel