Astfel, mai multe zboruri din rețeaua sa au fost operate exclusiv de echipaje feminine, marcând angajamentul companiei față de diversitate și incluziune.
Prin programul „She Can Fly” introdus în cadrul Wizz Air Pilot Academy, compania își propune să inspire și să sprijine femeile în călătoria lor către cariera de pilot. Acest program creează oportunități de dezvoltare și succes în domeniul aviatic pentru femei, facilitând accesul la profesia de pilot și contribuind la creșterea reprezentării acestora în industrie.
Cu un procent de 65% femei în echipajul de cabină și 5% femei pe poziții de pilot în întreaga sa rețea, Wizz Air își propune să atingă un procent de 7% femei în echipajul de zbor al companiei. Această inițiativă reflectă angajamentul ferm al companiei față de egalitatea de gen și promovarea femeilor în domeniul aviatic.
România este una din țările care au luat parte la această inițiativă
Zborurile Wizz Air cu echipaje exclusiv feminine au avut loc în cinci țări din rețeaua companiei și au inclus rutele: Roma Fiumicino – Malaga, Skopje – Hamburg, Varșovia – Valencia, București – Paris Beauvais și Budapesta – Londra Luton. Aceste zboruri au fost o modalitate de a sărbători Ziua Internațională a Femeii și de a evidenția contribuția femeilor în industria aviatică.
„Credem în înlăturarea barierelor și în crearea unui mediu mai incluziv pentru femeile din aviație. Această inițiativă de Ziua Femeii este o dovadă a dedicării noastre pentru încurajarea și sprijinirea femeilor în cadrul companiei noastre și în industria aviatică în general”, a declarat Valeria Bragarenco, Corporate Communication Manager la Wizz Air.
Prin aceste acțiuni, Wizz Air demonstrează angajamentul său față de promovarea egalității de gen și oferă un exemplu inspirațional pentru femeile care aspiră să urmeze o carieră în domeniul aviatic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News