Zeci de constănțeni au ieșit din case, azi-noapte, după o știre falsă despre un eventual cutremur - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Zeci de oameni au ieșit din case după știrea falsă cu privire la cutremur
Zeci de oameni au ieșit din case după știrea falsă cu privire la cutremur

Zeci de localnici ai unui cartier din Constanța s-au autoevacuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de teama unui eventual cutremur. Asta după ce printre oameni a circulat o informație falsă care a creat o adevărată panică.

Zeci de locuitori ai cartierului Henri Coandă din Constanța s-au autoevacuat, după ce a circulat o informație falsă potrivit căreia ar veni un seism. Oamenii s-au panicat și au ieșit din locuințe, astfel s-a creat o panică generală printre persoanele care au crezut această informație, iar autoritățile s-au deplasat în zona respectivă.

Un bărbat chiar a sunat la 112

 

Un bărbat chiar a sunat la 112 și a transmis faptul că mai multe persoane s-ar fi autoevacuat în cartierul Henri Coandă din Constanța, de teamă că s-ar produce un cutremur. În zona respectivă s-au deplasat polițistii și pompierii. După aceea, oamenii au fost trimiși către locuințele lor, după ce s-au convins că într-adevăr nu are loc niciun cutremur.

"Cutremurul din Henri Coandă. Alertă de ultimă oră, la ora 10 va fi cutremurul anului. (…) Și au anunțat că va fi cutremur? (…) Murim, murim! Doamne ferește, când vine ceasul, nu ne mai întreabă!", se aude în filmulețul postat, seara trecută, pe Facebook.

 

 

Bărbatul care a apelat la 112 a primit o amendă de 500 de lei

 

„La data de 11 februarie, în jurul orei 21.45 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 2 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuinţe de teama unui eventual cutremur. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, în sprijinul pompierilor constănţeni, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale.

Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea şi liniştea publică. După intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiștii l-au sancționat contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă de 500 de lei, pe bărbatul care a apelat SNUAU 112”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel