Femeile din Irlanda, care suferă de endometrioză, spun că sunt nevoite să solicite tratament în străinătate, în țări precum România, din cauza listelor lungi de așteptare pentru tratament și a lipsei experienței medicilor în această boală care afectează peste 155.000 de persoane din Irlanda.
Clinicile de ginecologie din România sunt luate cu asalt de femei din Irlanda, care în țara lor sunt nevoite să aștepte până la 9 ani pentru a primi tratament. Multe dintre aceastea sunt diagnosticate greșit și află că sunt bolnave abia după mai multe controale, din cauza lipsei de înțelegere a acestei afecțiuni din partea medicilor din Irlanda.
Dr. Gabriel Mitroi, chirurg ginecologic la unul dintre cele patru centre de specialitate în endometrioză din România, a declarat pentru TheJournal.ie că își amintește tratarea a cel puțin cinci femei irlandeze pentru afecțiunea din ultimele patru luni: „Nu știu exact cum este tratată endometrioza în Irlanda, deoarece lucrez în România, dar ceea ce știu este că în Irlanda situația este mult mai gravă. În clinica noastră au fost cinci femei din Irlanda din iulie", a spus el.
Un lucru foarte important de reținut este faptul că endometrioza este cea mai agresivă boală benignă.
O femeie, care a călătorit în România luna trecută, după ce a împrumutat 8.000 de euro pentru a-și finanța tratamentul, a declarat pentru TheJournal.ie că a avut trei intervenții chirurgicale în Irlanda înainte de a fi „lăsată fără altă opțiune” și a făst nevoită să călătorească în străinătate la un centru de specialitate. „A trebuit să merg în România, deoarece ultima laparoscopie pe care am avut-o în iulie 2018 m-a lăsat mai rău ca niciodată și nu mi s-a acordat o programare de urmărire pentru asta timp de opt luni după ea. Simțeam că nu mai contează și că prin ce trec eu nu contează", a spus Aimee Brown, în vârstă de 27 de ani, citată de thejournal.ie.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News