În cadrul activităților de sâmbătă, profesorii școlii au prezentat elevilor care au au participat la acest webinar de informare, fotografii, înregistrări video și informații despre violență, prietenie, dragoste și despre modul în care trebuie să reacționăm în situații de violență verbală sau fizică. Elevii au scris si au desenat mesaje împotriva violenței pe care le puteți viziona în acest album.
Tot în acest context, Asociația Dacia a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația Conil, prin intermediul căruia 15 elevi ai școlii Dacia au participat cu desene în cadrul expoziției virtuale de desen și pictură'' O călătorie în lumea prieteniei'' care a fost lansată în mediul online pe 20 ianuarie, iar din 29 ianuarie lucrările au trecut în real prin organizarea unei alte expoziții în aer liber.
Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene. Un studiu UNICEF confirmă amploarea zguduitoare a abuzului fizic, sexual şi emoţional la care sunt supuşi copiii în toată lumea. Unele dintre cele mai importante concluzii ale acestui raport arată că încă de la vârste fragede copiii din întreaga lume sunt supuși la: disciplinare prin violenţă, sunt victime ale intimidării și bullying-ului sau ale violenței sexuale.
„Nu poți tu să mă iubești, cât pot eu să te iubesc“
Sensibilizarea faţă de fenomenul violenţei şcolare ar trebui, firesc, să ducă la creşterea eforturilor depuse pentru ameliorarea situaţiei prezente.
Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli cu scopul promovării ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind dragoste, nonviolenţă şi pace. Dragostea este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul.
În cadrul întâlnirilor de astăzi ne-am bucurat și de mesajul transmis de către artistul Alex Ștefănescu care, in piesa Antibully-ing, atrage atenția asupra impactului pe care bullying-ului și violența îl au pe termen lung! Nu poți tu să mă iubești, cât pot eu să te iubesc este mesajul cu care sperăm să ajungem împreună în inima și sufletul tuturor participanților și susținătorilor acestui eveniment.
„STOP VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI!“, este mesajul Școlii de Limba Română Dacia din Atena, susținut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News